Konferenca ob zaključku drugega cikla Made with Y: Future of work

Konferenca ob zaključku drugega cikla Made with Y: Future of work

Dragi Ypsilonovci, Zaključujemo 2-letni projekt »Made with Y«, trening mladih profesionalcev za...

Y.business delavnica: »Google AdWords oglaševanje«

Y.business delavnica: »Google AdWords oglaševanje«

Se želite s svojo dejavnostjo na trgu dobro pozicionirati? Pridobite svoje stranke preko Google...

Postani član/članica Zavoda Ypsilon

Postani član/članica Zavoda Ypsilon

     Si predstavnik-ca generacije Y, proaktiven-a, talentiran-a in poln-a novih...

  • Konferenca ob zaključku drugega cikla Made with Y: Future of work

    Konferenca ob zaključku drugega cikla Made with Y: Future of work

  • Y.business delavnica: »Google AdWords oglaševanje«

    Y.business delavnica: »Google AdWords oglaševanje«

  • Postani član/članica Zavoda Ypsilon

    Postani član/članica Zavoda Ypsilon

 
 
 

Y.business seminar Kako se uspešno pogajati

Četrtek, 20 April 2017 09:48

seminar 26

V soboto, 15. aprila 2017, smo v učilnici ABC Huba poslušali predavanje Kako se uspešno pogajati. Kot pa je navada pri izobraževanjih Zavoda Ypsilon, nismo sedeli križem rok in delali zapiskov, temveč smo se interaktivno z zanimivimi igrami srečali s prakso in tako osvojili pomembne nauke o pogajanju.

Strokovnost in bogate izkušnje predavatelja

Dr. Marjan Svetličič je predavatelj na Fakulteti za družbene vede, a njegove večletne izkušnje segajo še v čas bivše Jugoslavije, ko je sodeloval v pogajalskih skupinah Ministrstva za zunanje zadeve. Njegova predavanja so zato prijetna zmes poučevanja in propovedovanja zgodb. Vsaka njegova anekdota je vpeta v nauk o pogajanju. Iz izkušenj dr. Svetličiča na Ministrstvu za zunanje zadeve smo izvedeli veliko o kulturnih preprekah, ki se jim je treba prilagoditi, da pokažemo spoštovanje do druge kulture in dosežemo win-win situacijo.

seminar 24

S pravimi primeri in čustvi lahko spremeniš izid pogajanja

Dr. Svetličič je nekaj časa opravljal funkcijo dekana na Fakulteti za družbene vede in pri takratni vladi izpogajal nove prostore za študente. Vladi je nazorno pokazal, v kakšnih pogojih morajo izvajati predavanja. To je storil tako, da je organiziral dogodek v premajhnem prostoru, na katerega je povabil preveč ljudi. Morda na prvi pogled drastičen ukrep, a je pri pogajanju pomagal, da so FDV-jevci dobili večje prostore. Zakaj je njihov način deloval? Ker so na fakulteti vladnim predstavnikom pripravili priložnost, da v živo izkusijo razmere v premajhnih učilnicah in dosegli njihov odziv na situacijo.

Udeleženci zadovoljni, seminar uspešen!

Poleg zgodb in praktičnih primerov smo na seminarju igrali tudi različne igre, ki so jim sledile poučne poante. Na tak način smo na primer izvedeli, da se pogajalci razlikujejo glede na to, kako naklonjeni so sprejemaju tveganj. Naučili smo se, kako doseči win-win situacijo in kako pomembne so predhodne priprave na pogajanja.

Člani in članice Zavoda Ypsilon ter ostali, ki so se udeležili Y.business seminarja z dr. Svetličičem, so bili nad predavateljem navdušeni. Pohvalili so živahnost in humor predavatelja, nadvse pa jim je bil všeč način podajanja snovi, ki je bil daleč od dolgočasnega ždenja v šolskih klopeh.

Prihodnji mesec se učimo obdelave podatkov

Najprej bosta na vrsti delavnici Excel 1 in Excel 2, kjer izveste vse mogoče praktične nasvete za analizo velikih zbirk podatkov. Od osnovnih funkcij do vrtilnih tabel vas bo vodil naš Miha Žefran.

small excel 1

Na delavnici Excel 1, 16. maja 2017, boste spoznali osnove dela v orodju Microsoft Excel. Kako spraviti podatke v Excel, kako jih formatirati, kako jih urediti v tabele, ločiti, kako seštevati različne vsote. Spoznali boste mnoge bližnjice, ki vam bodo dobro služile pri nadaljnjem delu v MS Excelu. Preberi več in se prijavi!

 

small excel 2

Na delavnici Excel 2, 17. maja 2017, se boste seznanili z nekaterimi naprednejšimi orodji, ki jih ponuja MS Excel. Vrtljive tabele (Pivot table) in kako jih oblikovati, funkcije, ki vam bodo olajšale iskanje in združevanje podatkov v različnih podatkovnih bazah VLOOKUP, SUMIF. Spoznali se boste z IF stavki, ki vam s pravilno uporabo zelo olajšajo delo.  Spoznali boste tudi naprednejše trike in bližnjice, s katerimi pohitrite delo in obdelovanje podatkov. Preberi več in se prijavi!

Vam je vsebina všeč? Delite jo
SAP

Partnerji Zavoda Ypsilon

Delovanje Zavoda Ypsilon je delno financirano s strani Urada Republike Slovenije za mladino.

MIZŠ

Piškotke uporabljamo za izboljšanje naše spletne strani in vaše izkušnje, ko jo uporabljate. Več o piškotkih....

  Strinjam se z uporabo piškotkov.